2020/04/20

Pt. 9 - Tisztítótűz





Zene: ONEUS - Twilight




Sziasztok!
Tyűha, hát azt kell mondjam ezzel magamat is megleptem. Elég bonyolultra és összetettre sikerült, úgyhogy majd a novella végén a lehető legrövidebben mondok pár szót, hogy kitisztuljon előttetek a kép. Addig is jó olvasást! :3 (és nagyon izgulok emiatt, nem tudom mit fogtok hozzá szólni xdd)

----------------

Lee Dongmin körbekémlel, reméli, de még mennyire reméli, hogy utoljára. Szárnyasok szelik keresztül a tisztán kéklő égboltot, mindeközben idelent a talajon állatok - szabadon élők, mind szabadok, nem szenvednek, ahogy Dongmin maga, legalábbis mindenképpen jól titkolják - százai teszik dolguk, mi megszabadítja őket lelkük bűneitől. A szakadéknak egy részét, melynek fenekével senki sem találkozott még, parányi tavacska ölelte körül, minek illatát megérezve Dongmin a haját szerette volna kitépni, már ha lett volna neki. De nem volt. Gyűlölte. Gyűlölt itt mindent.Tökéletes. Magát a tökéletességet gyűlölte a leginkább, persze, csupán azért, mert azt is szerette leginkább. Fogva tartotta őt egész életében a hibátlanság utáni vágy, s úgy látszik, ezt már képtelen is levetkőzni.

Megtette az utolsó lépést a rémisztően feketéllő mélység felé, s egy kaján vigyorral megtépázott, megcsonkított arcán vettette magát egyenesen a halál szájába, hogy az lenyelve őt - végre - végleg eltűntesse a lelkével egyetemben a föld - vagy akármi - színéről.


Zuhant és zuhant és zuhant, aztán egyszer már nem zuhant többé.


“A kurva életbe. A kibaszott kurva életbe!” Így szitkozódott magában, mikor teste habár hatalmas csattanással ért földet több száz méter zuhanás után, ő még mindig volt, bár egészen biztossá vált abban, hogy élni már nem élt.

Nem érezte. Ezt sem érezte, pedig remélte, hogy fájni fog, fájni fog pont annyira, amennyire a lelke is fáj, szenved és csak a megváltásra vár, ami valahogy mégse jön el sosem. Felnyitotta szemeit, hátha téved és mégis meghalt, sikerült végre meghalnia és már a túlvilágon van, bármilyen is legyen az. Ennél, ennél csakis jobb lehet.

De nem. Nem, nem és csak azért sem. Itt ragadt valahol pokol és mennyország között, és képtelen szabadulni. Kiáltott volna, visított volna egészen addig, míg meg nem fúl a saját bánatában, ha tehette volna. De nem tehette, hangszálai nem működtek, mióta erre a helyre került, épp úgy hasztalanok voltak, mint elfeketedett fülkagylói. 

Felállt. Nem esett nehezére, hiszen nem érzékelt semmit, teste csupán tárgyként funkcionált, hogy belepasszírozott lelke ne csak szabadon lengedezzen a semmiségben. Meg hát persze azért, hogy ne érezhesse meg a szabadság valódiságát, csak a szenvedés keserű ízével legyen tisztában, minden egyes nap, melyet alvás, evés és légzés nélkül tölt, hiszen ezekre úgysem volt szüksége. Ö már nem élt, ebben biztos volt.

Bőrét fekete foltok tarkították mindenütt, leszáradt, megrohadt, megnyársalt darabkákkal egyetemben, mezítelen teste soványsága nemcsak hogy kórós volt - lett volna az életben -, de már bőven a halálosság kategóriájába esett. Csípőcsontja át is szúrta az elvékonyodott, beteg szaruréteget, de a fiú ezt már észre se vette szinte. Nem sűrűn nézett tükörbe, hiába volt egy kacsalábon forgó palota ezen a helyen, melyek szobáiba ha belépett, önmaga csúfos, undorító mivolta köszönt vissza rá minden irányból. 

Próbált sóhajtani, megtelíteni tüdejét friss oxigénnel, hiszen emlékezett, milyen érzés is volt az, milyen élőnek érezte magát tőle. De képtelen volt, nem bírta, amitől sírni támadt kedve, persze azt sem tudott, hiszen nem volt szüksége folyadékra sem szervezetének (vagy annak a valaminek, ami neki volt).

Az újabb kudarccal maga mögött menetelt ki a sötétségből, napokon át (melyeket persze nem érzékelt, a régmúltban elvesztette időérzékét), s remélte, sose találja meg a kiutat. Igen, talán az lenne a legjobb.  


[] [] []


A kolosszális palota üvegajtaján belépve a márványlépcső felé vezették lábai, hogy mind a hétszázhetvenhét fokot megmászva följusson az üvegtetőre, arra a tetőre, amiről szintén levetette szánalomra méltó testét és lelkét számtalan alkalommal. 

Ismerte minden szegletét az épületnek, a rágcsálók által vájt lyukak történetét, az egyszer konyhaként szolgáló helyiség falainak foltokkal borított színét, a repedt üvegek repedéseinek vonalát, mely néhanapján a lelke törésvonalainak alakjával is egyezett. Elmélkedett, sokat, rengeteget, hogy vajon ez véletlen-e, választ mégsem talált, bár ezen kicsit sem lepődött meg, szinte már szokványosnak bizonyult ez az érzés belsőjében. 

Az út, mely fölfele vezetett bonyolultnak bizonyult, persze Dongminnak volt ideje megtanulni a lehető legrövidebbet ezek közül, nem mintha számított volna számára az idő. Végtelen volt. A végtelenségig fog itt éldegélni, vagy fotoszintetizálni, vagy fene se tudja mi is az, amit ő csinál.

Át kellet vágnia néhány szobán, termen, vagy akárminek is lehet nevezni azokat a szerinte orbitális mérető helyiségeket, melyek nem is falakból, csupán tükörüvegből épültek, szemfényvesztésre késztetve ezzel Dongmint. Csakis őt, hiszen egyedül volt.

Dongmin gyűlölte a kastély ezen részét. Ezek a szobák elvették tőle azt a keveset is, ami maradt neki. A tisztán látását, az utolsó érzékszervét, amire számíthatott. Bárhova nézett, mindenhol önmagával kellett szembenéznie, és ezt gyűlölte, annyira gyűlölte. 

Éppen alkonyodott. Habár, Dongmin nem igazán foglalkozott ilyesféle dolgokkal, mint nappal vagy éjjel, mert hogy nem is számított neki, ez a naplemente mégis különösen érintette. Ahogyan a sárgás színbe öltözött napsugarak megérintették a tükrök sérüléseit, Dongmin kábulatba esett. Saját ocsmány képét bámulta, teste különböző pontjain ő maga is elképedve legeltette szemeit, főként megrohadt arcán, mely egykor kápráztató szépséggel ragyogta volna be ezt az egész palotát, sőt, ezt az egész világot, vagy akármi is legyen ez. Bőre makulátlan, hamvas, maga a tisztaság megtestesítője volt, már amíg volt bőre, míg hetykén kunkorodó orra és enyhén kerekded szembogarai kiemelték arcélének tökéletességét. Ajkai ideális dússággal és kellő pirossággal rendelkeztek, ezzel kiemelve páratlan fogsorát.

Tökéletes volt, igazából, ezen már elmélkedett megannyiszor, mégis, földi élete során oly’ elégedetlen volt magával, kapzsi volt és irigy másokra, “neki miért szebb az arca, az enyém túl pufók”, és a többi és a többi. Hát a fenébe is, még plasztikai műtétnek is alá akarta vetni magát! Erre most itt van, s a világ legborzasztóbb testének a gazdája, ez öleli körül lelkét, egész lényét, a mindenét, a mindenségét.

Olyan hirtelen volt, miközben annyira mégsem. Az alkonyodó napnak fénye épp a repedésekben tört meg. Hogy a tükör apró hibáiban, azok a hajszálrepedések, vagy Dongmin lelkének, szívének, a mindenének az összetört, széthullott, elmagányosodott darabjaiban, azt ő sem tudta pontosan. Mégis, a tükörképe, saját maga legapróbb törésvonalai mintha eltűntek volna a semmiségbe, s ezzel, hogy azok a buta, azok a hülye hibák meggyógyultak, Dongmin egy picit, egy icipicit jobban érezte magát. Szebbnek. Kevésbé undorítónak, és még talán haragja is enyhült, persze, ahhoz túl mélyen volt benne, hogy csak úgy megsemmisüljön.

Ámultan bámulta magát a gigantikus tükörben, miközben elméje csúf játékot űzött vele. Szíve, mely ha nem is létezett, heves dobbanásai pontosan ilyen érzést keltettek volna benne. Halvány alak rajzolódott ki mellette, legalábbis azt hitte, de valójában csak a szemfényvesztő szórakozott vele. Valóban így lett volna?

Három alak. Az a három alak, akik a világot jelentették neki, még most is azt jelentik, de mióta idekerült ebbe a nyomorúságba, képtelen volt felidézni arcukat. Egészen mostanáig. Ott voltak, látszottak, teljes valójukban, s hagyták, hogy Dongmin ideig-óráig legeltesse rajtuk a szemét. 

Ez azonban nem volt elég neki, többet és többet és még többet akart, kapzsi volt, vehemens, elégedetlen, így megpróbálta megérintetni őket, belenyúlni abba az átkozott tükörbe, keresztül rajta, hogy érezhesse őket, veszettül kaparta feketére fonnyadt, berepedt körmei maradékával az erős, de sérült üveget.


Csak kaparta és kaparta és kaparta, mígnem hirtelen már nem volt miért kaparnia.


Eltűntek. Csupán fantazmagória volt az egész biztosan, ezt gondolta, miután kitombolta magát belül, mégis furcsállotta, hogy azok a nüánsznyi kis törések továbbra is gyógyultak maradtak. Talán valaki, akinek nem az a legizgalmasabb tevékenysége, hogy ezeket vizsgálgassa, észre se vette volna. Ő viszont látta, és valahol mélyen, nagyon mélyen, mélyebben a haragnál is ami benne tombolt, reményt ébresztett benne. Mi van, ha ez a valóság volt? Mi van, ha létezik egy út abba a világba, ebből a borzasztó valamiből, amiben élni - vagy kitudja mit csinálni - kényszerül?

Lenyugodott aznapra a fénylő bolygó, így a tükrök, Dongmin, és minden amit ott tapasztalt sötétségbe borult. Ebben a feketéllő, fénytelen időszakban a fiú mindig is egy kicsit jobban érezte magát, és még ő maga is meglepődött, hogy ezúttal ez máshogy volt. Változott, az azt hitte megváltozhatatlan érzései átalakultak, és várakozott. Várakozott a következő alkonyatra, amit már biztos volt benne, hogy itt, pontosan ezen a helyen fog várni, a saját tükörképével szembenézve.



[] [] []



Napokon, már a fene se tudja mennyin keresztül látogatott el minden egyes alkonyatkor arra a helyre. A tükör elé állt, s magát nézte, bámulta, figyelte, hátha újra megtörténik a csoda, ami éltette - vagy ugye ki tudja mit is csinált ő -, ami reményt ébresztett elpusztult, tönkrement, bűnös lelkében. De hiába tette mindezt, hiába tükröződtek a törésvonalak, hiába kaparta Dongmin a tükörképét, hiába könyörgött néma imákkal bármiféle istenhez, nem történt meg. Ettől olyan mértékű harag és gyűlölet gyülemlett fel a fiúban, hogy eldöntötte: soha többé nem jön vissza. Elmegy, ameddig csak tud, végleg itt hagyva az egyetlen helyet, mely otthonául szolgált az elmúlt idő alatt. Persze, előtte még azért vetett csúf testére egy utolsó pillantást, mert sosem akarta elfeledni, ki is ő valójában. Milyen tökéletlen.

Lomhán gyalogolt keresztül a vidéken, erdőkön, dombságokon, hegységeken. Sosem állt meg, egy pillanatra sem, hiszen pihenésre nem volt szüksége, életfunkciói sem léteztek. Csak ment, ment és ment, miközben figyelte a környezetét, a benne élő állatokat, és a növényeket. Be kellett vallja, nem is olyan unalmas a természet. Egészen békésnek találta. Habár a saját lelki békéjétől igen messze állt, mégis az eddig itt eltöltött ideje alatt ekkor érezte magát a legközelebb hozzá.

Épp egy erdőt szelt keresztül, mikor mellé szegődött valaki. Még sosem történt ilyen vele itt, az állatok sosem engedték magukhoz közel. Mégis, ez a valaki saját akaratából csatlakozott hozzá útján, néma társként.

Csúnya volt, borzasztó csúnya, és ez bármennyire is szörnyű, kicsit vigasztalta Dongmint. Csupán három lába volt a kutyusnak, úgy ugrált mellette, akár egy őzike, s egyetlen fájdalmas vagy panaszos kifejezés sem jelent meg arcán. Ez meglepte a fiút. Ő ha képes lenne beszélni, vagy akár valakinek elmutogatni, mennyire szenved, be sem állna a szája.

De ez a kutya nem ilyen volt. Békés volt. Ő maga volt a béke és a megtestesült boldogság. Ez volt az, amit Dongmin képtelen volt fölfogni. A kutya rusnya volt, egy közönséges korcs, csupán három lábbal, fél szemmel, és ha mindez nem lenne elég, koromfekete bundája helyenként ki volt hullva, ezért megesett, hogy éjszakánként reszketett. Mindezek ellenére boldog volt. Boldog volt, mert a lelke harag és irigység mentes, tele szeretettel, játékossággal és békével. Meg persze, egy jó adag pozitív életszemlélettel. Beletelt egy kis időbe, hogy ezeket  a tulajdonságokat Dongmin felfedezze.

Sokat beszélgettek. Mivel mindketten képtelenek voltak megszólalni, megtanulták hogy tegyék ezt némán. Hogyan halljanak valamit, ami nincs, csupán a lelkükkel, bármiféle érzékszerv használata nélkül. Barátok lettek. A csúfos kutya, mely talán még Dongminnál is csúfosabb volt, sokszor nyalt végig a fiú megrohadt arcán, cserébe ő az éjjeleken megengedte, hogy az állat hozzábújjon, ezzel remegését csillapítsa, sőt, néha még egy-egy pocakvakarást is megejtett. Szerette nézni, ahogy a kutya boldogan hempereg széles vigyorral arcán és önfeledten csóválja farkincáját. 

Heteket töltöttek együtt, vagy az is lehet, hogy hónapokat. Egyikük sem törődött ezzel, mert nem számított. Csak az út volt a lényeg, amit együtt megtettek. Meg persze, hogy az az út merre viszi őket.

Ezúttal egy tisztáson jártak. Már rengeteg idő eltelt azóta, hogy utoljára találkoztak volna bármilyen tóval, patakkal, vagy akár forrással, így megörültek, mikor megpillantottak egyet. Ez az érzés ismeretlen volt Dongmin számára, hiszen amióta idekerült, csakis szenvedett. Őt magát is meglepte, ahogy száraz és feketedő ajkai halvány mosolyra húzódnak.

Útitársa nekifutásból vetette magát bele a vízbe. Nem foglalkozott azzal, mennyire mutat hülyén a művelet közben, nem érdekelte a gyermekies megnyilvánulás és az öröm, mely csupán egy ilyen apróságnak szólt. Sosem kételkedett abban, hogy ő ezt megteheti, nem foglalkozott tökéletlen mivoltával, nem érezte magát ezért alsóbbrendűnek. Mégis, ami a legfontosabb, nem volt haragban magával amiatt, hogy vannak hibái, hogy nem tökéletes. Elfogadta, és megtanulta ezt szeretni. Ettől lett ilyen békés és önfeledt.

Dongmin úgy döntött, követi a példáját. Hiába gondolta ezidáig azt, hogy ebben a tökéletes világban rútként élő fiúként erre nincs joga, ezt a buta gondolatot ekkor az agya legtávolabbi zugába rejtette. Nem is vacillált többet, csak ugrott, s hatalmas csobbanással érkezett barátja mellé, ki éppen egy bottal a szájában evickélt a part felé. Dongminnak megesett rajta a szíve, így felé úszva apportírozni kezdett az állattal, aki ettől olyan boldoggá vált, hogy vakkantgatott örömében, megállás nélkül. A fiú sajnálta, hogy nem hallhatja barátja örömteli kiáltásait. Ezért bánta legjobban, hogy elvesztette hallását.

Amint kibolondozták magukat és kimásztak a vízből, Dongmin egész véletlenül vette észre saját tükörképé a víz felszínén. Teljesen megdermedt. Szinte megrettent attól, amit maga előtt látott, attól a kevésbé tökéletlen fiútól, aki visszanézett rá, aki milliószor jobban hasonlított arra az emberre, aki egykor volt, aki így hogy újra látja, igen közel állt a hibátlanság megtestesítéséhez.

Újra volt bőre, mely nem feketéllett, újra volt egy kis haja, mégha nem is olyan dús, amilyen fénykorában. Elsoványodott teste már közel sem volt annyira beteges, némi zsírréteg valahogy felkerült minden porcikájára. Csontjai nem szúrták át többé sehol bőrét, körmei mégha nem is voltak egészséges erősségűek, de már olyan katasztrofális állapotban sem voltak.

Nem merte elhinni, amit lát. Varázslatos volt. Maga volt a megmagyarázhatatlannak tűnő varázslat, amit nem értett, nem tudott hova tenni. Csak állt ott percekig, csodálva újjászületett testét, érintve azt ahol csak tudta, hiszen már nem undorodott saját maga látványától. Néma nevetés kúszott ki ajkai közül, amióta itt van először valódi és őszinte. Valódi, mert önmagáért érezte ezt az örömöt és őszinte, mert végre nem ostoba hazugságokkal bolondította meg hiszékeny elméjét. Önmaga teljes valóját látta, ha nem is a tökéletes egykorit, de önmagát, és ez számára is meglepő módon elég volt neki. Elégedett volt, s ez az érzés ismeretlenként lepte el, persze iszonyúan élvezte.

Ahogy elfordult tükörképétől barátját kereste, de hiába. Megrémült a tudattól, hogy a kutya esetleg egyedül indult tovább, őt hátra hagyva, de inkább nem is gondolt erre. A keresésére indult, azzal a reménnyel, hogy hamarosan rátalál.

Így is lett. A rusnya, szinte gusztustalannak mondható állat az oldalán feküdt mozdulatlanul. Dongmin azonnal felé sietett, majd fölé hajolva simította végig kezeivel számtalanszor a hiányos bundáját, miközben tekintetével kutatott válaszok után a másikéban.

Karjaiba vette az állatot, átölelte őt és tovább simogatta, hátha megnyugvásra lel. Olyan hirtelen történt, ha lett volna hangja, sikoltott volna. A kutya, a barátja, porladásnak indult. Teste fokozatosan pállott el, úgy tűnt, a semmiségbe szállnak a maradványai. Dongmin sírva fakadt, bár eleinte fel sem fogta ennek jelentőségét. 


Csak sírt és sírt és sírt, majd rádöbbent az igazságra.


Könnyek nélkül sírt, hisz teste nem tartalmazott folyadékot. S mikor erre ráébredt, akkor jött is rá igazán, hogy a sírás nem is könnyekről szól, hanem magáról az érzelemről. Eddig is képes lett volna sírni, ha hajlandóságot mutat az érzelmei, a hibái és a bűnei elfogadására és feldolgozására és egy kicsit jobban a dolgok mögé néz, nem ragad le a felszínen, a semmit mondó dolgoknál.

Megkapta a választ barátja sötét szemgolyóiban. Több, sokkal több mindenre is, mint amire vágyott. Csupán ennyi kellett, hogy ezt realizálja, és a csúf, tökéletlen kutya semmivé vált. Mintha sose lett volna.

Dongmin egy perccel sem töltött többet szenvedéssel. Pontosan tudta, mit kell tennie.


[] [] []


A kastély azon szobájába lépett, melyben a csodát remélte, melyben egyszer már megtapasztalta. A végeláthatatlan tükrök, melyekből saját képe köszönt vissza, ezúttal nem tűntek olyannyira rémisztőnek, mint eddig. Sőt, kifejezetten örömmel és elégedettséggel töltötte el, ahogy új-régi testét megpillantotta, mégha nem is tökéletes egykori valójában.

Visszatalált, pedig ezzel kapcsolatban félelmei voltak. Hetekbe telt ugyan, de megcsinálta. Itt volt, ahol minden elkezdődött, és ahol reményei szerint minden véget is fog érni. Várt az alkonyatra, a naplementére, mely megváltoztat mindent, mely végre engedi őt meghalni, a lelkével és mindenével együtt, hogy békére leljen.

És ott voltak. Amint a napsugarak a tükör hibáiból - melyek száma észrevehetően csökkent, amit Dongmin csakis a saját lelke gyógyulásának volt képes betudni - csillantak vissza, ezzel fényárba borítva Dongmint, újra megjelent a három ember, akik a fiúnak világot jelentették. Ott voltak a másik oldalon, egy másik világban, egy másik univerzumban, vagy magában a halálban. Dongmint nem érdekelte, csupán egyetlen
kívánsága volt: velük szeretett volna lenni az örökkévalóságig, a körülmények nem érdekelték. Felőle aztán a pokol kapujába is mehet, ha az garantálja a végtelenséget szeretteivel.

Ekkor már finom ujjaival simított végig a tükör felszínén, s csodálva figyelte, ahogy érintései mentén fel-fel izzik az üveg. Szemei vadul cikáztak ezek között, és szerelme és családtagjai között. Intettek neki, mind a hárman, kellemes, bíztató mosollyal arcukon hívogatták. 

Dongmin első ujját mélyesztette bele a semmiségbe, s ijedten tapasztalta, hogy ezúttal sikerült neki. Először egy, majd kettő ujja is a túlvilágra került, aztán csak azt vette észre, hogy egész karját elnyelte a tükör, melytől oly’ sokáig rettegett.

Finom érintést érzett tenyerénél, majd egy övére kulcsolódó kezet, aki finoman húzta maga felé, ezzel is jelezve neki, hogy merjen átlépni, legyen bátorsága megtenni ezt a sorsfordító lépést. Ha lett volna, biztosan elakad a lélegzete, hiszen millió közül is felismerné a lány bársonyos tapintását. Nem is habozott tovább. Egy óriási lépést téve egész testét átadta a tükörnek, hogy ezzel a mennyország kapuját átlépve az örök béke útja kezdődjön számára.

Amint kinyitotta szemét, elsírta magát, úgy ahogy megtanulta, könnyek nélkül. Ott álltak előtte, teljes valójukban, pont ahogy emlékezett rájuk. Anyukája könnyes szemekkel simított végig fia arcán, szemei csodálatot tükröztek, s a fiú ekkor világosodott meg teljesen.

Ő mások szemében midig is tökéletes volt, csupán saját maga képzelt minden problémát. Ő volt képtelen elfogadni természetes hibáit, ő törekedett a hibátlanságra, s ebbe belebolondulva az önmaga iránt érzett harag lett a végzete. Ez volt az ő bűne. Hogy nem szerette önmagát, s ezért haragban élt önmagával.

Anyukája után szeretett testvére ölelte át szorosan, ki jobban hiányzott a fiúnak, mint azt valaha is gondolta volna. Aztán végül a lány, a párja, akit mindennél jobban szeretett, lágy csókot lehelt közel sem hibátlan ajkaira, majd elhajolva tőle mondta: “Tökéletes vagy”, s a fiú ezt könnyedén le tudta olvasni szájáról. 

Ezzel Dongmin nem tudott veszekedni. Igaz volt. Ő így volt hibátlan, ebben a többnél több hibát tartalmazó testben. Ezt kellett megértenie ahhoz, hogy szabaduljon arról a helyről, ahol megtisztult a lelke és megfizette bűneit. Talán mégsem volt olyan borzalmas az ott töltött ideje. Talán megérte a szenvedést, hiszen itt van, s boldogabb mint valaha.

A messzeségből halványan kezdett egy feléjük nyargaló folt formálódni a ködben. Dongmin ajkai széles mosolyra húzódtak. A barátja volt. A barátja, akinek mindezt köszönheti, aki mikor odaért hozzá, rögvest nyakába ugrott és boldog nyalogatásba kezdett, természetesen a család egyetlen tagját sem felejtve ki.

Dongmin ezek után boldogan sétált el a messzeségbe, de közel sem egyedül. Minden ami számított mellette és a lelkében volt. Vagy, talán ő maga volt a lelke.

Így csak ment és ment és ment, míg meg nem találta egy új élet kezdetét.

---------------------


Na szóval. Szerintem a legfontosabb kérdés, hogy hol is van Dongmin. Még az elején említettem, hogy “Itt ragadt valahol pokol és mennyország között”, és a vége fele is tettem ezekre utalást. Ennek az az oka, hogy Dongmin a purgatóriumban van, bár ezt így kifejezetten nem írtam le sehol (még a cím talán árulkodó lehet).

A másik nagyon fontos dolog a kinézete és az érzékszervei. A csúnya teste a lelkét tükrözi, hallása és hangja pedig azért nincs, hogy kénytelen legyen a saját lelkét hallani, önmagával megbarátkozni és elfogadni azt (habár ez így elég brutálisan hangzik xd).

Ugye a purgatóriumba a hét főbűn valamelyikének elkövetése után kerül az ember. Dongmin bűne a harag volt. Saját magára haragudott a földi élete során, mert nem tudott tökéletes lenni. 

A számomra kedvenc rész (xd) a kutyusos volt. Magának a kutyusnak a szerepe Dongmin lelkének a megtisztítása volt (ahogy szerintem egyébként is ez a kutyák feladata). Mikor tejesítette a “szolgálatot”, kinyílt előtte a kapu a mennyországba, és ott várta Dongmint.

Van négy kiemelt sor, minden “részben” egy. Ezek Dongmin lelkének az útját jelképezik. Az elején a zuhanás, mikor a lelke bűnössé vált, “lecsúszott”, aztán a kaparás a meg nem hallott segélykiáltása. A sírás a tehetetlenség állapota, a végén a menetel pedig a felfelé ívelés időszaka .

Nos, azt hiszem ennyit szerettem volna mondani (nem sikerült túl rövidre xdd), de ha van még bármi kérdésetek kérdezzetek, mert ez úgy érzem különösen elvont és bonyolult lett.

Remélem élveztétek a komplikáltság ellenére, kíváncsian várom a véleményeteket! :D


12 megjegyzés:

  1. Szia!

    Először is számomra tökéletesen egyértelművé vált az, hogy hol van Dongmin,főleg a legvégén, mikor utalsz rá, hogy a büntetését követően eljutott a mennybe. Szépen felépített történet volt, tetszett az egésznek ez a groteszk valószerűtlensége. Jól megjelenítetted, hogy milyennek képzeled a fiú szenvedésének körülményeit, és szerintem ezek sem igényeltek utólagos magyarázatot, hogy miért fosztottad meg hősünket bizonyos érzékszerveitől. Nagyon cuki volt a kutyás jelenet, csak egyetérteni tudok ezirányú megjegyzéseiddel. Kicsit eszembe juttatta a történet a Coco című mesét, főleg mikor a fiú oszladó testét írtad le. Mondjuk a fő bűnök közül azt gondoltam, hogy a hiúság lesz a bűne, hogy annyira tökéletes akart lenni, de vegulis a haraggal is egyet tudok érteni. 😊
    Nagyon eredeti volt az egész koncepció, amihez csak gratulálni tudok. Azonban még kell említeném, hogy írástechnikailag ez a történet most sok gyengepontot hordozott magában, szerintem a történet megérdemelné, hogy lebétázza valaki. Szóismétlések is voltam benne, magyartalannak ható mondatok is, és itt-ott voltak részek, amiket túlmagyaráztál. (gondolom ennek az volt az oka, hogy feltel, hogy nem lesz érthető a történet, és néhol inkább leírtad konkrétan, mire próbálsz utalni. Ezeket egy jó béta szerintem kigyomlálja neked.)
    Összességében ez egy nagyon érdekes és lebilincselő történet volt, sok sok mögöttes tartalommal és értékes üzenettel. Jó látni, hogy van igény az írokban arra, hogy szellemi töltettel bíró műveket alkossanak. Köszönöm ezt neked, egy élmény volt.

    HH.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az az igazság, hogy tényleg eléggé féltem, hogy nem elég egyértelmű valami, nem hagyok elég utalást a történetben, és ez lehet hogy a végére meg is látszódott. (A végén a magyarázat végül azért került ki, mert akit megkértem hogy olvassa el publikálás előtt, nem jött rá, hol is van a főszereplőnk. Remélem mások is így lesznek vele, mint te, hogy nyilvánvaló lesz, de azért elbizonytalanított egy kicsit a dolog).
      Örülök, hogy tetszett ez a valószerűtlenség benne, annak pedig mégjobban, hogy tényleg sikerült jól ábrázolnom a dolgokat, és nem volt számodra zavaros az egész (bevallom ettől féltem a legjobban).
      Így hogy mondod, tényleg hajaz egy kicsit a Cocora, de egyébként egyáltalán nem volt a szemem előtt írás közben (btw imádom azt a mesét).
      Igazából több főbűnt is megemlítettem, de én úgy képzeltem el, hogy a harag volt a legsúlyosabb közülük.
      Köszönöm, hogy felhívtad ezekre a hibákra a figyelmem! Tényleg az a baj, hogy lehet néha túlbonyolítok egy-egy mondatot, vagy nem úgy értelmezhető, ahogyan azt én elképzeltem (a szóismétlések pedig egyszerűen már sokadjára olvasásnál nem szúrják ki a szemem, de ezzel szerintem mindenki igy van :D). Lehet tényleg a következő körre már megkérek valakit, hogy bétázzon le, mert ez így nem maradhat xdd.
      Én mindig arra törekszek, hogy legyen is mögöttes tartalma, üzenete a novelláimnak. Igazából ez volt az első alkalom, hogy ilyesmivel próbálkoztam, mint beépíteni valamilyen "tudást" a novellába, úgyhogy örülök hogy ez a része jól sült el.
      Én köszönöm a véleményed!

      Törlés
  2. Sziaa!^^

    Nagyon tetszett az ötlet, szeretem az ilyen témájú novellákat, szóval külön örültem! ^^ Számomra is teljesen egyértelmű volt, hogy hol van Dongmin, ha eleinte nem is lett volna az, a végére biztos leesett volna. :D Szerintem felesleges ennyire aggódnod azon, hogy megértjük-e mit szeretnél átadni vele, az írásstílusodból adódóan, ami se nem túl egyszerű, se nem túl bonyolult, szerintem tökéletesen érthetően írsz! ^^ Az viszont nekem is feltűnt, hogy néhány helyen pár mondat kacifántosra sikerült, valószínűleg tényleg azért, mert féltél, hogy esetleg érthetetlen lesz. Valamint nekem nem is a szóismétlések, hanem kifejezések ismétlése tűnt fel, pl. az arkámint rengeteget használtad, mikor leírtad, hogy hol is lehet, vagy mi is lehet valami. :D Ez úgy elsőre szembetűnt, a szóismétlések szerintem annyira nem voltak vészesek, csak második olvasásra vettem észre párat, a legtöbbet a fokozás kedvéért ismételted, ami engem személyesen nem zavart. :D

    Nagyon tetszett, ahogy megjelenítetted Dongmin lelkének fejlődését. Őszintén? Szerintem egy bizonyos ponton, mindenki eljut oda, hogy legalább egy kicsit haragszik magára azért, mert nem tud tökéletes lenni. Pedig ez így van rendjén, a tökéletes unalmas. Gimiben a biosz tanárom emlegette mindig, hogy képzeljük el, hogy csak Barbie meg Ken babák sétálgatnak az utcán... Nem lenne unalmas? Dehogynem :D Az emberek a hibáikkal együtt szépek. Azért szépek, mert különlegesek és őszintén örültem, hogy Dongmin végül elfogadta ezt és békére lelt. Csak azt sajnáltam, hogy erre nem életében került sor. :(

    Tetszett a kutyás ötlet! Szegény messze volt a tökéletesnek nevezhetőtől, mégis annyira kedves és aranyos teremtés volt, hogy nem lehetett nem szeretni. :( Plusz, az is megnyert, hogy mennyire ellensúlyozta Dongmin gondolatait. :D

    Örülök, hogy hosszabban írtál erre a körre, sose győzöm eleget hangsúlyozni, hogy én szeretek elsüllyedni egy-egy novellában, erre pedig itt volt is lehetőségem. :D Kedvelem a stílusodat amúgy, gördülékenyen olvasható, nem akaszt meg semmi. Itt kicsit befigyeltek a megbonyolított mondatok, de összességében ezek sem voltak zavaróak. :D Köszönöm szépen, hogy olvashattam és várlak a következő körben is!! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Huuu, kezdek megnyugodni, hogy lehet érteni és nem csak valami összevisszaság az egész. Örülök, hogy így látod, igyekszek kevésbé aggódni ezen a jövőben :D Igen, néhány helyen lehet tényleg ezért lett végül tulmagyarázva pár dolog, mert féltem, hogy esetleg nem utalok eléggé és nem egyértelmű a dolog. Ennek örülök, hogy számodra nem voltak zavaróak a szóismétlések (pedig amúgy annyiszor átnéztem xd), és így hogy mondod, tényleg ismétlem a kötőszavakat, úgyhogy erre már figyelni fogok :D Hát igen, az az igazság, hogy szeretek a fokozás kedvéért ismételni, de lehet néha ezzel is túlzásba esek, erre is jobban oda kell figyeljek.
      Egyetértek veled, szerintem is mindenki életében eljön a pillanat, mikor megvívja saját magával a küzdelmeit. Jézusom, ha Barbie és Ken babák járkálnának az utcán lehet felkötném magam xdd. Mindenesetre, Dongminnek valóban el kellett fogadnia, hogy ő is tökéletes, pont a tökéletlensége miatt. Igaz, hogy erre nem az életében került sor, de szerintem ezt ő egyáltalán nem bánta meg :D így talált rá a boldogságra, és csak ez számít.
      Igen, a kutyussal ez is volt a célom, hogy valaki megmutassa Dongminnek, eddig mennyire téves úton járt, hogy mennyire pont az ellenkezőjét kéne gondolja, tegye annak, amit tesz és gondol, és hogy ez lehetséges is :D
      Igazából nagyjából ilyen hosszúságú novellákat szoktam írni, az előző különösen rövid lett magamhoz mérten.
      Annyira örülök, hogy bele tudtál merülni, és hogy nem zavart nagyon az a pár hiba, amit vétettem.
      Én köszönöm a véleményed!^^

      Törlés
  3. Szióó!

    Oké, közvetlen olvasás után írok, még a hatása alatt, nézd el nekem légyszi, ha kicsit csapongó meg szétesett és összevissza vagyok. XD

    Szóval WOW. MEG WOW. Hú, hát wow. Amikor elkezdtem olvasni, az első két bekezdés kb. gyöksebességgel ment, mert annyira koncentrálni kellett az E/3 miatt is meg minden, pedig sokat olvasok ilyenben, meg nem is volt olyan nehéz nyelvezetű a novellád. De amilyen döcögősen indultam az elején, hamar ráéreztem a ritmusára, és faltam a további sorokat. Egyre csak fokozódott a kíváncsiságom, hogy mi fog történni, mi lesz Dongminnal, mi lesz a kifejlett.

    A címből tudtam, hogy hol vannak, s valami olyasmit is vártam, hogy jön a láva meg tűz és mindenkit letarolnak (ezt még az olvasása előtt gondoltam XD), valami tömegpusztítás, van egy ilyen horror vagy mittudom én micsoda fuj borzalmas volt, nem is tudom miért néztem meg. XD De annak is ez volt a címe. Hát mnondanom sem kell, hogy melyik tetszett jobban. Ez a novella tele volt csodával. Az élet igazságaival. Nagyon eredeti és egyedi ötlen, nagyon szeretem ezeket, kreatív megoldás volt tőled minden. Ez az írásmód az elején szokatlan volt, a sok szóismétlés furi volt, de aztán rá lettem világítva, hogy ez nyomatékosítás, na akkor újraolvasva és továbbhaladva mindent megértettem, s csak az egész lényegét emelte minden megismételt szó és gondolat.
    Emiatt a szememnek szokatlan írásmód miatt az esetleges vessző meg egyéb kis hibákat és biztos nem tudom kiemelni, ha voltak benne, szóval ilyen szempontból negatívat sem tudok mondani.

    Brutál, hogy ilyen fiatalon, oké, nem sokkal vagy kevesebb, mint én, de hát akkor is, ilyen mély gondolatokat így kifejezni és átadni, hát ez durva. Ezek a részek nagyon megragadtak, ki is másoltam őket:

    "Hogyan halljanak valamit, ami nincs, csupán a lelkükkel, bármiféle érzékszerv használata nélkül." - - Huh, nem is tudom mit mondjak, ezt érzem a lelkemben, de nem tudom kifejezni szavakkal.
    "Mégis, ami a legfontosabb, nem volt haragban magával amiatt, hogy vannak hibái, hogy nem tökéletes. Elfogadta, és megtanulta ezt szeretni. Ettől lett ilyen békés és önfeledt." - Ez hozzám szólt nagyon. Igazából nagyon át tudtam érezni a fiúnak a szerepét. Megelégedetlenség, hibák, minden - önmagammal szemben stb. Mindig mondják, hogy ezeket el kell fogadni, meg nem lehetünk tökéletesek, meg szeressük magunkat, ahogy vagyunk.. Ezt tudom is, de nem sikerült arra a szintre elérnem, mint ennek a fiúnak, mikor beleugrott a tóba. S hogy lehet elérni ilyen szinteket, ezt sem tudom. De meg szeretném tanulni azt, mint Dongmin a novellában. Hogy elfogadja és megtanulja szeretni.

    "Valódi, mert önmagáért érezte ezt az örömöt és őszinte, mert végre nem ostoba hazugságokkal bolondította meg hiszékeny elméjét." - Ez is. Ahogy olvastam végig és értem el ezekhez a részekhez, egyre feszültebben ültem és gondolkodtam és szívtam magamba a sorokat, a mondanivalót, még a fejem is megfájdult, annyira beleférkőzött a novellád és minden ilyen gondolata, amit főleg az utóbbi időben már sokat hallottam, de most még egy nyomatékot rárakott az írásod.
    Nem tudok egyebet mondani, csak azt, hogy nagyon tetszett az írásod, nagyon örülök, hogy csatlakoztál a challenge-hez, és nagyon remélem, hogy még sokáig olvashatom az írásaidat, akármilyen hosszúságban!
    Uh, és nagyon tetszett ahogy a "tisztítótűz" képe itt a lélek megtisztulésával, az ember önmagával való kibékülésével járt. S hogy ezt a nap képével, annak lementéjével jelenítetted meg. Hát hű. A zenéhez is mindenestül passzolt.
    Uw, és nagyon tetszik a blogod és a színei is, örülök, hogy átjöttél ide, ezeknek az írásoknak itt a helyük.

    Köszönöm az élményt, bocsi a fura kommentemért. XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Ohh, ez után a hosszú komment után én bármit elnézek neked :D (és olyan jó ezt olvasni, hogy ennyire a hatása alá tudtál kerülni :3)
      Hát az az igazság, hogy mostanában nagyon rákattantam az E/3ban való írásra, pedig már erre a körre se azt terveztem, mégis ez lett belőle xdd Örülök, hogy sikerült folvenned a ritmusát, tudom hogy ez most stílusilag is kicsit más volt, de azért reméltem, hogy ez a másság nem fog rontani az élvezhetőségen (vagyis hogy sikerül úgy ábrázolnom, ahogy elképzeltem).
      Megkönnyebbülés, hogy már a címből rájöttél, hol van Dongmin, ez volt talán a legnagyobb félelmem, hogy mivel nem említem meg, nem lehet majd rájönni.
      Fogalmam sincs arról a horrorról, de ezek szerint nem is baj xdd. Itt semmiképpen sem ilyen tömegpusztításos dolgokról volt szó, de azert örülök, hogy ez tetszett jobban xd.
      Nos igen, lehet hogy ezek a nyomatékosítások van akinek zavaróak voltak, örülök hogy neked nem. Nagyon odafigyeltem rá hol, mit, mennyit használom a szavakat, bár biztosan van ahol hibáztam és nem úgy sült el, ahogy terveztem, azért megnyugtató, hogy ez téged nem zavart.
      Jajj, hát megint a fiatalságom xdd. Mindig igyekszek tényleg valami pluszt adni minden írásommal, mindegyikbe valami életigazságot belecsempészni, úgyhogy olyan jó érzés, hogy ezek át is jönnek :D
      Bevallom, nekem is az egészből a Dongmin és kutyus közötti kommunikáció volt a kedvencem, nem is kell szavakba foglalnod, tudom mire gondolsz (annak pedig végtelenül örülök, hogy sikerült ezzel azt a hatást elérnem, amit szerettem volna).
      Szerintem sokan küzdenek ilyen dolgokkal, hiába folyik még a csapból is a love yourself fontossága. Ez sajnos nem olyan egyszerű, mint ahogy az látszik, kemény munka, hogy megbékélj önmagaddal. És biztos vagyok benne, hogy neked is sikerülni fog, mert minden csak a felfogáson és az akaraton múlik!<3 (és lehet furán hangzik, de keress rá Fannizerora ha gondolod, nekem a világszemléletemet változtatta meg.)
      Annak ugyan nem örülök, hogy megfájdítottam a fejedet, de annak már annál inkább, hogy ennyire mély nyomot hagyott benned :D
      Én is annyira örülök, hogy csatlakozhattam, még ha csak így útközben is, de beengedtetek <3
      A blog kinézetét Vivinek kell köszönni, ő segített (vagyis igazából ő csinálta xdd), és én is imádom, örülök hogy átjöttem ide :D
      Én köszönöm ezt a hosszú véleményt, és egyáltalán nem volt fura ^^

      Törlés
  4. Szia!

    Úristen, most annyira szégyellem magam, mert emlékszem hogy milyen hamar kiraktad ezt a novellát és még mondtam is hogy elolvasom, merthogy mennyire bizonytalan voltál benne, erre cserben hagytalak ;; Te jó ég ne haragudj, de ennek ellenére szerintem nem kellett volna bizonytalannak lenned, mert egy nagyon szép, ismét sok mondanivalóval rendelkező novellát írtál! Én csodálom benned, hogy ennyi értéket feltudsz sorakoztatni, ha már csak ezt a két novelládat is veszem alapul, szerintem te vagy a társaságunkban az egyik ilyen ember, aki mindig meglep engem ezekkel.

    Nekem a purgatóriumról egyébként a Supernatural ugrott be, mert Dean is odakerült valamelyik évadban, de az közel sem volt ilyen leányálom hely, mint ahogy te jellemezted most ezt. És esküszöm először nehéz volt elvonatkoztatni, mert hát bennem volt végig hogy ez egy purgatórium, és ehhez társult az is, hogy hát de Deannek folyamatosan menekülnie kellett, meg ott olyan sötét volt, meg folyamatosan ilyen lényekkel harcoltak XD de amikor ezen túllendültem, akkor már tök jó volt elképzelni ezt a palotát, szabadjára engedtem a képzelőerőm.

    Nekem egyébként kifejezetten tetszett benne a nyomatékosítás néhány szónál, mintha minden egyes ismétlésnél növelted volna a szó súlyát, a zuhantnál is így éreztem, meg a kapartnál is. Szerintem ez tök jó volt.

    Nekem is a kutyis volt a kedvenc részem, mert egyből az jutott eszembe, hogy a kutyik önzetlenül szeretnek, nem számít a külsőd, a belsőd, vagy hogy mit adsz nekik, mert a kutyik akkor is adnak, amikor te nem ;; Annyira csodálatosak, négy lábon (hát vagy három XD) járó angyalok, és én szentül hiszem, hogy a kutyik képesek egy embert jó, vagy még jobb emberré tenni. Szóval nekem tökéletesen átadtad ezzel, amit szerettél volna. És olyan szomorú voltam, amikor porladásnak indult, még a szívem is belesajgott. Aztán szerencsére megtalálták egymást újra a mennyországban, és ez egy csodálatos egymásra találás volt ;; Imádtam azt a megszólalást is a lánytól, amikor Dongmin felé intézte hogy tökéletes.

    Jaj, és még azt ki kell emelnem, hogy külön tetszett az, amikor némán sírt, hangtalanul. Pont mostanában olvastam egy Taekook! ficit, ahol az író az egyik versének részletét használja a fejezetek elején, és az egyiknél ez volt: "miért sírsz hangosan, mikor a könnyek némák?"
    És akkor most nálad is megjelenik, teljesen másképp, de mégis van közte valami egybefüggőség.
    Hát hihetetlen!

    Köszönöm, hogy olvashattam, csodálatos volt! ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Ugyan, dehogy haragszok, ne érezd úgy, hogy cserben hagytál <3 Annyira örülök, hogy úgy érzed tényleg jól sikerült a novella, és hogy ismét átment a mondanivalója, az meg még inkább jól esik, hogy azt mondod meg tudlak lepni ezekkel :D
      Jajj, hát bevallom annyi sorozatot néztem ilyen mindenféle természetfeletti lényekkel, Vámpírnaplók, Teen Wolf stb. de valahogy a supernaturallel nem jutottam kb három résznél tovább. Nem tudom miért, nem fogott meg valahogy, lehet azért mert a srácot én beskatulyáztam a gilmore girlses Deannek, és nem tudok elvonatkoztatni tőle xd. Mindenesetre örülök, hogy neked sikerült attól a purgatórimtól elvonatkoztatnod és elképzelni, ahogy én leírtam.
      Pontosan ez is volt a célom a nyomatékosítással, úgyhogy örülök, hogy szerinted sikerült is :D
      Jajj, a kutyik az életem xd. Pontosan így gondolom én is, hogy ők azok az élőlények, akik akkor is adnak ha te nem, vagy épp akkor, ha nincs is igazán mit. Pont ezért választottam Dongmin mellé is egy kutyust, meghát, mert a kutyáktól szerintem igazán sokat tanulhat az ember, ha egy kicsit odafigyel beszéd helyett, ahogy Dongmin tette a néma kommunikációval.
      A lelküknek találkoznia is kellett még, ezt mindenképp így akartam lezárni :D (Pedig amúgy a lány szavai nagyon spontánok voltak, nem is terveztem bele, de örülök hogy jól sült el :D)
      Sajnos nem tudom melyik taekook ficiről beszélsz, de mostmár mindenképp érdekel. Ez a néma sírás téma szerintem egyébként is valóságos, vagy hát nemtudom ti hogy vagytok vele, de van az a pillanat mikor már nem is könnyekkel sír az ember, meg semmi ilyesmi, mégis sír (ezt olyan nehéz megfogalmazni xdd)
      Én köszönöm a véleményed!^^

      Törlés
  5. Szia!
    Megkapó lett a cím, és már a vége felé jártam az olvasásnál, mikor leesett, hogy miért is adtad azt a címet.
    Nagyon eredeti volt a történeted, nagyon megfogtál vele, izgalmas volt és tanulságos.
    Viszont akadtak hibák a megfogalmazással. Túl sok ismétlést raktál bele, bár próbálom úgy felfogni, hogy ez volt a hatáskeltés eszköze. Az elején eléggé "szájba rágtad", hogy nem tudjuk hol van, mi ez a hely, miért van ott, pontosan nem tudjuk sem őt, sem környezetét meghatározni. Viszont utána is sokszor alkalmaztad ezt, úgy gondolom, hogy az elején bőven elég volt a "vagy mi ez/ vagy aminek nevezzük" kifejezés, utána felesleges lett.
    Volt még - most nem találom - olyan rész, amikor értettem, hogy mit szerettél volna leírni, de valahogy kimaradt az utaló szó, hogy mégis kihez tartozik vagy mire vonatkozik az a mondat. Ezt egyébként máshol is észrevettem.
    Írtad, hogy vándorútra indul a főszereplő, és hogy időben nem lehet kifejezni, hogy mióta vannak úton, valószínűleg több hónapja - de utána hozzá tetted, hogy lényegtelen, mégis konkrétan leírtad, hogy a visszaút hetekbe telt.
    A kutyás rész nekem is nagyon tetszett, mert aranyos volt és átjött az üzenet vele, és mikor elporladt a kutyus, az olyan szomorú volt! :(
    De sajnos itt is voltak logikai hibák: írtad, hogy mindktetten képtelenek megszólalni, mégis ugatott a kutya. (Itt mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy miről beszélgettek.) Majd mikor a kutyu teste elporladt a főszereple a fekete szemgolyójába nézett. Ez hogy lehetséges, ha a kezei között tűnt el az állat egésze?
    A végén viszont sajnáltam, hogy leírtad konkrétan, hogy mi micsoda, mert nekem, és ahogy olvastam a többiek kommentjét, nekik is leesett, hogy hol van a főszereplő és miért, mert nagyon szépen ábrázoltad a megtisztulás folyamatát. Nekem az a novella-végi magyarázat feleslegesnek tűnik, mintha nembíztál volna bennünk XD

    Összességében tetszett, a kivitelezés is, a mondanivaló is, elég rusnya teremtést hoztál össze XD Csak úgy érzem, hogy még nem forrt ki teljesen az írói fogamazásod. Jól írsz, menni fog ez, csak gyakorlásra van szükséged, amire a challenge nagyon jó lehetőség is :)
    Örülök, hogy olvashattam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Úgy örülök, hogy neked is leesett, annyira féltem, hogy nem ábrázoltam elég érthetően xd.
      Valóban hatáskeltésnek szántam az ismétléseket, de lehet néhány helyen nem így jött le, vagy túlzásba estem. Mindenesetre, igyekszek erre ráérezni, meg hát ti úgy úgyis elmondjátok, ha nem jó :D. Lehet ott is túlzásba estem, hogy nem tudja hol van, az említett kifejezésekre pedig mindenképp figyelni fogok a jövőben, mert már többeteknek is feltűnt.
      Huuh na most én is mindjárt átfutom, hol hiányoznak az utaló szavak.
      Ajjaj, hát ezzel nagyon igazad van, sajnos nem tűnt fel, pedig elég nagy baki. Néha egyébként elő szokott ilyesmi fordulni velem, hogy belekavarodok az időbe, ha nem írom le pontosan mennyi is az annyi. Jó, hogy szóltál, majd ha a többiek is kommenteltek ki is javítom ezt :D
      Igazából magát a megszólalását arra értettem, hogy a kutya nem tudott beszélni, mármint emberi nyelven, bár ez nyilvánvaló alapestben is xd. Maga a szemébe nézés még a porladásnak indulás előtt, és közben történt. Én személy szerint úgy képzeltem, hogy nen egyszerre tűnik el a teste, hanem szépen lassan, és így tudott még közben a szemébe nézni. Lehet ezeket nem írtam le elég egyértelműen, de mindenképp figyelni fogok ezekre :D
      Hát az az igazság, hogy nem bennetek nem bíztam, hanem sokkal inkább saját magamban. Mindenesetre ez egy tanulság nekem is, hogy ezután ne magyarázzam meg xd.
      Örülök hogy összességében tetszett, a hibák ellenére is :D. És hát igen, pont ezért vagyok itt, hogy fejlődjek és az ilyen hibákon dolgozni tudjak.
      Én köszönöm a véleményed!^^

      Törlés
  6. Sziaaa :3

    Woah, hát nekem nagyon tetszett a téma, amit választottál. Igazából csak az előttem szólók táborát tudom erősítnei, hogy teljesen átjött, hogy hol is van Eunwoo. Egyébként a novella elején így néztem, mondom ez nem Eunwoo a képen, ki az a Dongmin, úgyhogy beírtam googlebe, és akkor kiadta, hogy Cha Eunwoo én emg így mondom Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, hogy nem is az az igazi neve, hogy Cha Eunwoo, ok xD

    Nekem nagyon tetszik a szereplő választásod, mert Eunwoo egy hihetetlenül jóképű, tökéletes férfiú, és ez egy jó iróniát adott a történetnek. Legalábbis az én szememben.

    Én nem vagyok hívő, szóval fogalmam sincs az ember miért kerül a purgatóriumba, de én nekem is inkább a hiúságot adta át Eunwoo, mint a haragot.

    Az elején - a magyarázatod nélkül is -, ahogy olvastam a megjelenésének a leírását, meg utána a gondolatait, hogy hogyan tekintett magára stb, rögtön arra gondoltam, hogy "hm, hát igen, a saját gondolatai szépen kivetültek az egész testére". Nagyon tetszik, hogy a nem hall nem tud beszélni dologgal mit szimbolizáltál, meg úgy az egész történet. Nagyon szépen leírtad, hogy a vándorlás során, egy másik csúnya teremtés megszeretésével, hogyan jutott el odáig, hogy saját magát is megszeresse. Egyébként a kutyusról nekem is a Cocoból Dante jutott eszembe :D Egyébként én szoktam azon gondolkodni, hogy elmegyek egy zarándokútra, szóval ez a rész kifejezetten tetszett.

    Imádtam a tényt, hogy a tükrökön lévő repedések az ő állapotát szimbolizálták.

    Voltak vessző hibák, és fogalmazási gondok, amikor néha megálltam, és gondolkodtma, hogy ez msot így jó? xD Plédául nekem az is fura volt, hogy a Mégis után mindig vesszőt tettél, és utána néztem és igen, van amikor kell utána vessző, de nem mindig, és nem tudtam felfogni a szabályt sorry XD De Sumire a nagy vessző szakértő, szóval ebben ő majd tuti segít.
    Néhol voltak szóismétlések, és nekem személy szerint néha már sok volt a nyomatékosítás. Most nem a négy kiemelt sorra gondolok, hanem körülbelül majdnem mindegyik bekezdésben volt olyan, hogy például mondok egy szót, legyen a tetszett: "Tetszett neki. Nagyon tetszett neki, annyira tetszett neki", na például ilyenek. Ami nem baj, csak nekem egy időután már nagyon sok volt. Ami még nekem nem tetszett, hogy sokszor használtál olyanokat, most nem idézek, csak magamtól mondok megint random hasonló példát, hogy akárhová is ment, bármit is jelentsen ez, kitudja mi volt. Ezekből szerintem sokkal kevesebb is elég lett volna, mert enélkül is átjött, hogy Eunwoo nem tudja hol van meg mi mi.


    "Heteket töltöttek együtt, vagy az is lehet, hogy hónapokat. Egyikük sem törődött ezzel, mert nem számított. Csak az út volt a lényeg, amit együtt megtettek."
    Ez a rész nagyon tetszett, ugyanis utálom, amikor valaki azzal jön, hogy "hát de még alig ismered". Sokszor nem az a fontos, hogy mióta ismersz valakit, sokkal inkább az út, amit bejártok együtt.
    Oh, és még ott volt az a mondat is, hogy "A sírás nem is könnyekről szól, hanem magáról az érzelemről." én imádok sírni, és sokszor van, hogy sírok, de már elérem azt a pontot, ahol a könnyek már nem jönnek.

    akik a fiúnak világot jelentették. - én ide a világ elé tennék egy a betűt.

    Elfogadta, és megt - itt az elfogadta után nem kell vessző

    persze, ahhoz túl mélyen vol - itt a persze után szerintem nem kell vessző

    Éppen alkonyodott. Habár, Dongmin - ide a habár után nem kell vessző

    igazából, ezen már elmélked - igazából után nem kell vessző

    Most így hirtelen ennyi vessző az, ambe szinte biztos vagyok, de mondom Sumire nagy szakértő, biztos majd bele lendül itt is a dologba, hogyha igényt tartasz rá.

    Összességében tetszett a novellád! Imádom, hogy ilyen mély témákat ragadsz emg, és mindig fontos dolgokról írsz, főleg ennyi idősen.

    Remélem azért neked nincsenek nagyon ilyen problémáid, és szereted önmagad! :3

    Köszönöm, hogy olvashattam! Ja és örülök, hogy sikerült megcsinálnotok a blogot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Annyira örülök, hogy neked is átment :). Annyira kevesen tudják, hogy nem is Eunwoo az igazi neve, én meg mondom, már csak azért is Dongmin lesz xd.
      Pontosan ezért választottam őt erre a novellára, az én szememben is pontosan ilyen, és ahogy írtad is, ironikus volt így az egész.
      Hát én se vagyok egyébként kifejezetten hívő, az egész sztori a magyar tételeim tanulása közben jutott eszembe (persze ebből is látszik mennyire koncentráltam xdd)
      Huh, tényleg akkora megkönnyebbülés, hogy mindannyiotóknak átjött minden amit szereztem volna, a kinézetétől kezdve a kutyusig. Olyan cuki az a mese, és olyan jó hogy ez jut róla eszeteekbe, pedig tényleg meg se fordult a fejemben írás közben :D. Én is szoktam ilyeneken gondolkodni, olyan jó lenne néha mindent csak úgy itthagyni (persze azert Dongmin helyébe nem lennék xd)
      Jajj de örülök, hogy a tükröket is megemlíted! Kb az volt az első dolog ami a fejemben volt, ahogy néztem a klippet telejsen ez ugrott be.
      Ajjaj, azok a mumus vesszők még mindig itt vannak xd. Az az igazság, hogy én se tudom a pontos szabályt, az ilyeneket mindig ráérzésre csinálom, van hogy még hangosan is felolvasom, hogy ez most jó e így. De majd akkor Sumire lehet kijavít :D.
      Nos igen, a nyomatékosítással itt egy kicsit elcsúsztam, ezt már látom is. A többi pedig szerintem annak tudható be, hogy annyira féltem, hogy nem utalok eléggé a dolgokra, hogy már ezekkel is a végén túlzásba estem.
      Én is telejsen így gondolom, ezért is került így bele ez a mondat. Sosem az idő számít, hanem hogy mit élt át az a két ember együtt.
      Ezzel nagyon tudok azonosulni, én mondjuk nem szeretek azért sírni, de velem is megesett már nem is egyszer, hogy a könnyek már nem jöttek. Ebből is merítettem ezt a dolgot :D
      Köszönöm, hogy ezeket kijavítottad, megjegyzem őket. Ha Sumire megteszi, én megköszönöm hogy kijavítja az ilyen hibákat :D
      Örülök, hogy tetszenek a témáim, szeretek ilyesmiket fölvetni az írásaim kapcsán.
      Nem nem, nekem nincsenek szerencsére ilyen problémáim, de attól még közel áll a szívemhez ez a téma, meg hát szerintem eleg aktuális is a mai világban :D
      Én köszönöm a véleményed!^^

      Törlés